Kornoutky nori s garnáty a zeleninou
25 min.
Ingredience
- 170gramůHrachové lusky
- 180gramůMrkev kořen
- 250gramůŘedkev bílá
- 4gramySůl
- 700mililitrůVoda pitná
- 120gramůGarnát obecný
- 60gramůMajonéza sójová
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 180gramůRýže dušená
- 40gramůŘasa Nori
- 15gramůWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrachové lusky omyjeme, podélně rozřízneme napůl, mladou mrkvičku omyjeme, rozkrájíme na plátky, ředkev omyjeme a také nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme, minutu povaříme. Vyjmeme z kastrůlku a necháme vychladnout. Do téže vody vložíme garnáty, povaříme 4 minuty. Vyloupneme, vyjmeme střívko a necháme vychladnout. Zeleninu s garnáty vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sójovou majonézu a promícháme.
- 2Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme zeleninovou směs s garnáty, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.