Kornoutky nori s omeletou a okurkou

24 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
679 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.
  • 2
    Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.
  • 3
    Upravíme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.