Kornoutky ze salátu s hovězím masem
30 min.
Ingredience
- 100gramůHovězí svíčková
- 150gramůMrkev kořen
- 50gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSalát římský
- 180gramůRýže dušená
- 8gramůWasabi pasta
- 50mililitrůOmáčka sojová světlá
- 50mililitrůOcet rýžový
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
552 mg
Postup přípravy
- 1Maso ze svíčkové vložíme na chvíli do mrazáku a necháme trochu ztuhnout, poté ho rozkrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostičky, jarní cibulku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahnme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve vsypeme mrkev s cibulkou, podlijeme sójovou omáčkou, rýžovým octem, opepříme a podusíme do měkka.
- 2Listy salátu omyjeme, otřepeme a rozložíme na pracovní desku. Na každý list naneseme vrstvu dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch položíme plátky masa, dušenou zeleninu, listy salátu zavineme do tvaru kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.