Koroptev na smetaně
80 min.
Ingredience
- 600gramůKoroptev
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 70gramůAnglická slanina
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůJíška instantní
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 150mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
804 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.
- 2V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.
- 3Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.