Koroptev na smetaně

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
804 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.
  • 2
    V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.
  • 3
    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.