Koroptev pečená na hruškách
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKoroptev
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2kusyHrušky
- 2centilitryHruškovice
- 250mililitrůZvěřinový vývar
- 3lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z koroptví odřízneme stehna a prsa. Stehna odložíme stranou, nebudeme je potřebovat. Z ostatních částí koroptví uvaříme silný vývar. Poté vařené koroptve osolíme a opepříme.
- 2Hrušky omyjeme, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a každou z polovin ještě překrájíme na 4 dílky.
- 3Připravíme si větší hlubokou pánev, vlijeme olej a přidáme máslo. Poté vložíme koroptví prsa kůží dolů a prudce opékáme po 3 minuty. Následně je obrátíme a pečeme další 3 minuty. Přidáme k prsíčkům tymián a zabalíme je do alobalu.
- 4Na pánev poté vložíme hrušky, opečeme je. Přilijeme k nim hruškovici a dusíme, dokud hrušky nezměknou. Poté je vyjmeme, do pánve vlijeme vývar a zakysanou smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Prsa rozkrájíme na šikmé plátky, přidáme k nim hrušky a přelijeme omáčkou. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.