Koroptev pečená na hruškách

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z koroptví odřízneme stehna a prsa. Stehna odložíme stranou, nebudeme je potřebovat. Z ostatních částí koroptví uvaříme silný vývar. Poté vařené koroptve osolíme a opepříme.
  • 2
    Hrušky omyjeme, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a každou z polovin ještě překrájíme na 4 dílky.
  • 3
    Připravíme si větší hlubokou pánev, vlijeme olej a přidáme máslo. Poté vložíme koroptví prsa kůží dolů a prudce opékáme po 3 minuty. Následně je obrátíme a pečeme další 3 minuty. Přidáme k prsíčkům tymián a zabalíme je do alobalu.
  • 4
    Na pánev poté vložíme hrušky, opečeme je. Přilijeme k nim hruškovici a dusíme, dokud hrušky nezměknou. Poté je vyjmeme, do pánve vlijeme vývar a zakysanou smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 5
    Prsa rozkrájíme na šikmé plátky, přidáme k nim hrušky a přelijeme omáčkou. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.