Koroptev pečená na rožni
80 min.
Ingredience
- 600gramůKoroptev
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 5gramůHouby sušené
- 30mililitrůMartell cognac
- 120mililitrůOmáčka švestková
- 60gramůHusí sádlo
- 2gramyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
727 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem.
- 2V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle.
- 3Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.