Koroptev pečené s pestem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4324 kcal
Bílkoviny
712 g
Tuky
71 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut.
  • 2
    Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut.
  • 3
    V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem.
  • 4
    Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.