Koroptev pečené s pestem
55 min.
Ingredience
- 8kusůKoroptev
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 6lžicPesto
- 450gramůTěstoviny Rigatoni
- 115gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4324 kcal
Bílkoviny
712 g
Tuky
71 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut.
- 2Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut.
- 3V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem.
- 4Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.