Koroptev s kapustou

155 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
128 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
958 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koroptve osolíme, opepříme, potřeme olejem a obložíme slaninou, převážeme nití. Dáme péct na 20 minut při 220 °C.
  • 2
    Kapustu rozebereme na listy, vykrojíme dřevnaté části a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté polovinu kapusty nakrájíme na proužky a ty orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme pokrájenou mrkev a cibuli. Restujeme 10 minut, osolíme a opepříme. Přidáme jalovec, vývar a zakryté dusíme 20 minut.
  • 3
    Zapékací formu vytřeme máslem, vyložíme listy kapusty, na ty dáme zeleninovou směs a na závěr koroptve. Zalijeme šťávou z pánve. Pečeme ve vodní lázni při 190 °C 60 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.