Koroptev s kapustou
155 min.
Ingredience
- 2kilogramyKapusta hlávková
- 2kusyKoroptev
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 150mililitrůVývar telecí
- 2gramyJalovec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 60gramůSlanina vepřová
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
128 g
Tuky
31 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
958 mg
Postup přípravy
- 1Koroptve osolíme, opepříme, potřeme olejem a obložíme slaninou, převážeme nití. Dáme péct na 20 minut při 220 °C.
- 2Kapustu rozebereme na listy, vykrojíme dřevnaté části a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté polovinu kapusty nakrájíme na proužky a ty orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme pokrájenou mrkev a cibuli. Restujeme 10 minut, osolíme a opepříme. Přidáme jalovec, vývar a zakryté dusíme 20 minut.
- 3Zapékací formu vytřeme máslem, vyložíme listy kapusty, na ty dáme zeleninovou směs a na závěr koroptve. Zalijeme šťávou z pánve. Pečeme ve vodní lázni při 190 °C 60 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.