Koroptev se zelím
80 min.
Ingredience
- 600gramůKoroptev
- 150gramůSlanina vepřová
- 70gramůAnglická slanina
- 60gramůCibule
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 240gramůZelí kysané
- 400gramůBramborový knedlík
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno.
- 2V pekáčku rozehřejeme kousek másla, přisypeme kostičky slaniny, orestujeme, lžící slaninu sesbíráme a vložíme do koroptve. Přisypeme cibuli, krátce osmahneme, přiložíme kooptev, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut. Občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.
- 3Upečenou koroptev vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku v pekáčku vložíme zelí, vrátíme do trouby a 15 minut podusíme.
- 4Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.