Koroptev se zelím

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme kousek másla, přisypeme kostičky slaniny, orestujeme, lžící slaninu sesbíráme a vložíme do koroptve. Přisypeme cibuli, krátce osmahneme, přiložíme kooptev, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut. Občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.
  • 3
    Upečenou koroptev vyjmeme a naporcujeme. Do výpeku v pekáčku vložíme zelí, vrátíme do trouby a 15 minut podusíme.
  • 4
    Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.