Koroptve dušené na zelí
80 min.
Ingredience
- 7gramůSlanina vepřová
- 8gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 400gramůZelí červené - sterilizované
- 1kusCibule
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 500gramůKoroptev
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme slaninu na kostičky a podlité vodou pečeme asi půl hodiny.
- 2V kastrolu na troše oleje osmažíme cibuli nadrobno, přidáme červené zelí a podusíme do poloměkka. Osladíme, osolíme, okyselíme a rozložíme na pekáč okolo koroptví, zakryjeme a necháme ještě 15 minut dusit v troubě. Když jsou koroptve měkké, rozpůlíme je a podáváme se zelím zalité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.