Koroptve na cibuli a slanině
90 min.
Ingredience
- 5kusůKoroptev
- 50gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1865 kcal
Bílkoviny
346 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
186 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Koroptve oškubeme, vykucháme, opálíme ohněm a důkladně pod studenou vodou omyjeme. Koroptve osušíme, prošpikujeme 30 g na tenké kousky nakrájené slaniny. Nakonec koroptve osolíme. Ve velké pánvi osmažíme na malé kousky nakrájenou slaninu na škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Do pánve naskládáme koroptve, opečeme po všech stranách. Zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme doměkka 25-30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou a dochutíme pepřem.
- 2Měkké maso rozkrojíme na půlky, pokládáme je na jednotlivé talíře a přelijeme je šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.