Koroptve na smetaně

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
175 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
533 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme.
  • 2
    Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, vložíme připravené koroptve a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení koroptve obracíme a podléváme vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), rozšleháme a vaříme asi 30 minut. Potom přilijeme citronovou šťávu a těsně před koncem vaření přilijeme smetanu. Podle chuti přisolíme a osladíme.
  • 4
    Omáčku přecedíme a přeléváme na porce koroptví na talířích.
  • 5
    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.