Koroptve na smetaně
90 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 3kusyKoroptev
- 40gramůSlanina vepřová
- 50gramůZelenina kořenová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5centilitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 1litrVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
175 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
533 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme.
- 2Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, vložíme připravené koroptve a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení koroptve obracíme a podléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), rozšleháme a vaříme asi 30 minut. Potom přilijeme citronovou šťávu a těsně před koncem vaření přilijeme smetanu. Podle chuti přisolíme a osladíme.
- 4Omáčku přecedíme a přeléváme na porce koroptví na talířích.
- 5Podáváme s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.