Koroptve na víně

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2251 kcal
Bílkoviny
351 g
Tuky
60 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
746 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř.
  • 2
    Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Vložíme je na zeleninový základ a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem) doměkka.
  • 3
    Měkké koroptve přendáme na mísu, šťávu zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s 1 lžící mouky a chvíli povaříme.
  • 4
    Nakonec omáčku přecedíme na koroptve a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.