Koroptve na víně
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 4kusyKoroptev
- 60gramůZelenina kořenová
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůVíno červené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2251 kcal
Bílkoviny
351 g
Tuky
60 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
746 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř.
- 2Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Vložíme je na zeleninový základ a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem) doměkka.
- 3Měkké koroptve přendáme na mísu, šťávu zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s 1 lžící mouky a chvíli povaříme.
- 4Nakonec omáčku přecedíme na koroptve a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.