Koroptve pečené
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPepř černý celý
- 3kusyJalovec
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 800gramůKoroptev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
429 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé koroptve omyjeme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Osolíme a protkneme proužky slaniny anebo koroptve obalíme plátky slaniny a ovážeme. Pokud koroptve budeme ve slanině obalovat, potřebujeme 100 g plátků slaniny.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na cibuli vložíme prsíčky ke dnu takto připravené koroptve. Přidáme vnitřnosti, opečeme, obrátíme a po opečení z druhé strany koroptve mírně podlijeme. Přidáme koření a za častého polévání pečeme téměř hodinu.
- 3Z pečených koroptví odstraníme motouz či špejle, koroptve přestřihneme po délce na poloviny a dáme na mísu. Šťávu přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.