Koroptve ve slanině
50 min.
Ingredience
- 4kusyKoroptev
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůAnglická slanina
- 50gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2118 kcal
Bílkoviny
351 g
Tuky
54 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
20 mg
Vápník
579 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.
- 2Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.
- 3Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.
- 4Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.