Koroptve ve slanině

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2118 kcal
Bílkoviny
351 g
Tuky
54 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
20 mg
Vápník
579 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.
  • 2
    Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.
  • 4
    Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.