Korsická krůtí prsa Alfudo

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Litr osolené vody přivedeme k varu, vložíme krůtí prsa a uvaříme do měkka, vařená nakrájíme přes vlákna na plátky.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, pokrájíme a osolíme.
  • 3
    Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Oloupané cibule krájíme na drobno, nastrouháme sýr a rozpustíme 150 g másla.
  • 5
    V misce smícháme nudle s rajčaty, polovinou strouhaného sýra, polovinou rozpuštěného másla, cibulí a žloutky.
  • 6
    Zapékací misku (vymazanou 30 g másla) poklademe vrstvu nudlové směsi, poté plátky uvařeného masa. Několikrát postup opakujeme, končíme vrstvou nudlí. Posypeme druhou polovinou strouhaného sýra, zalijeme smetanou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
  • 7
    Ve středně vyhřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme bez přílohy v nádobě, v níž jsme pokrm pekli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.