Korsická krůtí prsa Alfudo
70 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 3kusyRajčata
- 200gramůNudle domácí
- 2kusyCibule
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůKrůtí prsa
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Litr osolené vody přivedeme k varu, vložíme krůtí prsa a uvaříme do měkka, vařená nakrájíme přes vlákna na plátky.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, pokrájíme a osolíme.
- 3Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.
- 4Oloupané cibule krájíme na drobno, nastrouháme sýr a rozpustíme 150 g másla.
- 5V misce smícháme nudle s rajčaty, polovinou strouhaného sýra, polovinou rozpuštěného másla, cibulí a žloutky.
- 6Zapékací misku (vymazanou 30 g másla) poklademe vrstvu nudlové směsi, poté plátky uvařeného masa. Několikrát postup opakujeme, končíme vrstvou nudlí. Posypeme druhou polovinou strouhaného sýra, zalijeme smetanou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
- 7Ve středně vyhřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme bez přílohy v nádobě, v níž jsme pokrm pekli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.