Koruna z tykví

60 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykve oloupeme a zbavíme tvrdých konců.
  • 2
    Povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté slijeme a necháme okapat.
  • 3
    Nakrájíme pár koleček tykve na ozdobu a necháme stranou. Zbytek pokrájíme na malé kousky.
  • 4
    Rozpustíme máslo a smícháme s olejem. Do vzniklé směsi naložíme všechny tykve vč. ozdobných koleček. Necháme 5 minut odležet, kolečka vyjmeme, zbytek rozmixujeme na kaši.
  • 5
    Přilijeme smetanu, rozšlehaná vejce, sekanou bazalku, osolíme, opepříme.
  • 6
    Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme ke směsi.
  • 7
    Zapékací formu vymažeme máslem, boky ozdobíme tykvovými kolečky a naplníme směsí.
  • 8
    Pečeme ve vodní lázni při 200 °C cca 45 minut.
  • 9
    Před vyklopením z formy necháme zcela vystydnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.