Koruna z tykví
60 min.
Ingredience
- 6gramůBazalka
- 4kusyVejce slepičí
- 1500gramůTykev
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyŽelatina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykve oloupeme a zbavíme tvrdých konců.
- 2Povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté slijeme a necháme okapat.
- 3Nakrájíme pár koleček tykve na ozdobu a necháme stranou. Zbytek pokrájíme na malé kousky.
- 4Rozpustíme máslo a smícháme s olejem. Do vzniklé směsi naložíme všechny tykve vč. ozdobných koleček. Necháme 5 minut odležet, kolečka vyjmeme, zbytek rozmixujeme na kaši.
- 5Přilijeme smetanu, rozšlehaná vejce, sekanou bazalku, osolíme, opepříme.
- 6Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme ke směsi.
- 7Zapékací formu vymažeme máslem, boky ozdobíme tykvovými kolečky a naplníme směsí.
- 8Pečeme ve vodní lázni při 200 °C cca 45 minut.
- 9Před vyklopením z formy necháme zcela vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.