Korušky po mlynářsku
50 min.

Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůKoruška mořská
- 600gramůBrambory vařené
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Korušky očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce. Smažíme po obou stranách v rozehřátém másle na pánvi. Usmažené ryby pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
- 2Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme, zakapeme šťávou z půlky citronu.
- 3Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.