Košíčky plněné masem a chřestem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
991 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto vyválíme
  • 2
    a plát těsta rozřežeme nožem na stejně velké čtverce.
  • 3
    Každý čtverec vmáčkneme do formy košíčku na pečení, kterou jsme vymazali, nebo vylili tukem, aby se košíčky nepřilepily. Košíčky upečeme do zlatova v předehřáté troubě. Když jsou košíčky pečené, troubu zmírníme na 160°C. Chřest oloupeme a uvaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a necháme okapat. Ze dvou lžic mouky a 2 lžic másla připravíme světlou jíšku. V jíšce rozmícháme vývar z chřestu, smetanu, kapary a 3 lžíce nálevu z kaparů a povaříme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme je na kostičky, maso opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky. Maso orestujeme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi a potom k němu přidáme kolečka mrkve, se kterými maso opékáme další 4 minuty. Potom přidáme na pánev kousky rajčat a chřestu a krátce prohřejeme. Tuto masovou směs z pánve vlijeme do připravené smetanové zálivky a vše promícháme. Touto nádivkou plníme košíčky z listového těsta, které před plněním 10 minut rozpékáme v troubě. Košíčky s plněným ragú podáváme teplé, sypané sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.