Košíčky z hřibů
55 min.
Ingredience
- 1000gramůHříbky čerstvé
- 9gramůSůl
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVepřová kýta uzená
- 2300gramůJátra kuřecí
- 4gramyPepř černý mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Větší hříbky vložíme do osolené vody s citronem, přivedeme k varu a odstavíme. Mezitím dáme smažit cibuli nadrobno na rozpálené máslo (80 g), postupně přidáme kuřecí játra, orestujeme doměkka a přidáme nakrájené uzené maso.
- 2Hříbky vyjmeme z vody, odkrojíme nohy a hlavy hub, opatrně vydlabeme a osolíme. Odkrojky z hub a játrovou směs nasekáme nadrobno, osolíme, opepříme, vmícháme papriku. Vzniklou hmotou naplníme vydlabané klobouky hříbků, naplněné houby rozložíme na máslem vymazaný plech a na každou porci položíme plátek másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.