Kostky z pohanky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
105 mg
Vápník
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půl litru osolené vody přivedeme k varu, mezitím si v 5 lžících studené vody rozmícháme pohankovou mouku. Za stálého míchání vléváme do vody a vaříme na mírném ohni, až postupně vznikne kaše. Přidáme nasekanou petrželku, sůl a zamícháme. Na pracovní desce (nejlépe na pečícím papíře) rozetřeme vzniklou kaši do obdélníku asi 1 cm vysokého. Po vychladnutí a ztuhnutí nakrájíme na menší kostky, můžeme použít do polévky nebo omáčky. Kratší dobu lze uchovávat v lednici v uzavřené nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.