Kotlety bakony
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové kotlety
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na sádle z obou stran. Mírně podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. Mezitím na nakrájené vyškvařené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme a přidáme nakrájené houby, osolíme a necháme podusit. Houby přidáme ke kotletám a za občasného podlití dodusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.