Kotlety na grilu s grapefruitovou salsou

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety o síle asi 1.5 cm omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pak kotlety na chvíli odložíme, než připravíme salsu.
  • 2
    Grapefruitová salsa:
  • 3
    Oloupaný a očištěný grapefruit z bílé slupky (jen čistá dužina) pokrájíme na malé kousíčky a dáme do mísy. Přidáme k němu zelené a černé olivy bez pecek, které též drobně pokrájíme. Ještě přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, pokrájené kapary, panenský extra olivový olej a pokrájená sušená rajčata. Směs dobře promícháme.
  • 4
    Kotlety grilujeme přibližně 4-6 minut z každá strany ve středně vyhřátém grilu.
  • 5
    Grilované kotlety dáme na vyhřáté talíře. Každou ozdobíme 2 lžícemi salsy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.