Kotlety na pivu s jablky
55 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 2kusyJablka
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme jablka na silnější kolečka. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Na másle s olejem orestujeme kotlety, poté je přeložíme na talíř a do pánve vsypeme cibuli s jablky a osmažíme. Na směs nalijeme pivo, vložíme zpět kotlety a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
- 3Hotové kotlety vyjmeme z rendlíku. Šťávu zredukujeme zhruba na polovinu a zašleháme smetanu. Do omáčky vrátíme kotlety a prohřejeme, už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.