Kotlety na víně a ovoci
50 min.
Ingredience
- 8kusůTelecí kotlety
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyPomeranče
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2159 kcal
Bílkoviny
324 g
Tuky
74 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Kotlety pokapeme vínem a necháme v lednici půl hodiny marinovat. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupané a odblaněné pomeranče nakrájíme také na kousky.
- 2Maso osušíme, osolíme, opepříme a zprudka pečeme z obou stran na oleji. Do výpeku vložíme jablka a pomeranče, po chvilce opékání přilijeme marinádu a tři minuty vše dusíme. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.