Kotlety pečené v pivu na bílém zelí
65 min.
Ingredience
- 700gramůVepřové kotlety
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 220gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
881 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
56 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
14 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Kotlety osolíme, opepříme. Zelí očistíme a nakrouháme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2V pekáči na oleji orestujeme kotlety a přeložíme je na talíř. Do oleje vsypeme cibuli a zpěníme, přidáme zelí a osolíme a okmínujeme. Na zelí položíme kotlety, posypeme je slaninou, zalijeme pivem a smetanou a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.