Kotlety plněné zelím s jablky
120 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaSůl
- Na náplň
- 250gramůZelí kysané
- 1lžíceMed včelí
- 1kusJablka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ukrojíme silnější kotlety, abychom do nich mohli udělat kapsy, kotlety osolíme a opepříme. Zelí scedíme, mírně vymačkáme a překrájíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno.
- 2Na náplň do kotlet smícháme zelí, med, jablko, sůl, pepř a kmín.
- 3Kapsy plníme zelím, sepneme jehlou.
- 4V pekáči na oleji zpěníme cibuli, vložíme kotlety a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme pivem, dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.