Kotlety s dušenými rajčaty
60 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové kotlety
- 4kusyRajčata
- 1kusCibule
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5lžicOlej stolní
- 20mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na silnější kolečka, cibuli nasekáme nadrobno. Vepřové kotlety naklepeme, ochutíme solí a pepřem a zprudka je orestujeme na oleji na pánvi. Na druhé pánvi zpěníme cibuli a na ni dáme kolečka rajčat, která zalijeme asi 20 ml vody a dusíme asi 10 minut.
- 2Potom rajčata s cibulí zalijeme šlehačkou a necháme projít varem. Takto připravené vepřové kotlety servírujeme teplé tak, že na talíře urovnáme plátky masa, na které rozdělíme dušená rajčata a polijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.