Kotlety s hříbky
60 min.
Ingredience
- 700gramůVepřové kotlety
- 250gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 100gramůPastinák
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžičkySůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé mladé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Petrželku, pažitku a pastiňák omyjeme. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do misky a smícháme. Pastiňák pokrájíme na kolečka.
- 2Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, naklepeme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a solí.
- 3V pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a řízky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je z omastku, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na ten samý omastek dáme cibuli pokrájenou na kroužky. Krátce ji orestujeme.
- 4V rendlíku rozpálíme máslo s 2 lžícemi oleje. Přidáme hříbky, osolíme je (0.5-1 lžička), posypeme kmínem a bílým pepřem. Hříbky nejdříve za častého míchání podusíme. Přidáme k houbám pastiňák. Když se z hub vyvaří všechna voda, usmažíme je se zeleninou dozlatova. Smažení hub trvá přibližně 10-12 minut.
- 5Na talíře položíme přírodní řízky, na každý rozdělíme cibuli, houbovou směs, vše posypeme petrželkou s pažitkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.