Kotlety v indické marinádě
55 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 100mililitrůJogurt bílý
- 2lžícePasta česneková
- 1lžícePasta zázvorová
- 2kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 2kusySkořice celá
- 4kusyKardamom černý
- 5kusůHřebíček
- 10mililitrůMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 5gramůMuškátový oříšek
- 50mililitrůKoriandr čerstvý
- 10gramůPepř bílý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi.
- 2Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem.
- 3Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme.
- 4Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.