Kotlety v indické marinádě

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi.
  • 2
    Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem.
  • 3
    Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme.
  • 4
    Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.