Kotlíková rybí polévka
150 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 300gramůCibule
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyChilli paprička
- 200gramůBrambory
- 10gramůSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného kapra očistíme, zbavíme hlavy, ploutví, šupin a nakrájíme na malé kousky a nasolíme. V hrnci na sádle zpěníme papriku, podlijeme trochou vody, zamícháme a klademe střídavě vrstvu ryb a cibule tak, aby ryba byla poslední vrstvou. Zalijeme vodou až nad poslední vrstvu, zakryjeme a dusíme pozvolna 2 hodiny, až jsou maso i cibule měkké. Před koncem dušení vhodíme pálivé papričky, které před servírováním vyjmeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, scezené přidáme do již odstavené polévky. Polévka by se měla servírovat horká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.