Kotorský brodet
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramMořská štika - filety
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVývar rybí
- 1lžíceSůl
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
- 1gramBobkový list
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mořskou vykuchanou štiku dobře omyjeme, naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli s plátky česneku dozlatova, přidáme mouku, bobkový list, přilijeme 2 dl bílého vína s 2 dl rybího vývaru a ještě přimícháme lžíci rajčatového protlaku. Osolíme podle chuti, dobře promícháme a vaříme 15 minut.
- 3Do omáčky položíme porce ryby a spolu vaříme pod pokličkou 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.