Koule smažené z rizota
45 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 0,5kusPaprika červená
- 150gramůRýže arborio
- 1lžičkaOregano sušené
- 4decilitryVývar zeleninový
- 1decilitrVíno bílé
- 75gramůMozzarella
- 6kusůBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájený česnek a cibuli cca 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku, rýži a oregano. Smažíme za neustálého míchání 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem.
- 2Smícháme víno s vývarem, postupně přidáváme do pánve. Jakmile se tekutina vstřebá a rýže je měkká, sundáme pánev z plamene a necháme směs vychladnout.
- 3Na 12 dílů rozkrájíme sýr. Vezmeme lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít 12 koulí.
- 4V rozpáleném oleji smažíme do zlatova ze všech stran koule, poté je vyndáme a necháme okapat.
- 5Podáváme horké, ozdobené snítkami bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.