Koule smažené z rizota

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájený česnek a cibuli cca 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku, rýži a oregano. Smažíme za neustálého míchání 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem.
  • 2
    Smícháme víno s vývarem, postupně přidáváme do pánve. Jakmile se tekutina vstřebá a rýže je měkká, sundáme pánev z plamene a necháme směs vychladnout.
  • 3
    Na 12 dílů rozkrájíme sýr. Vezmeme lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít 12 koulí.
  • 4
    V rozpáleném oleji smažíme do zlatova ze všech stran koule, poté je vyndáme a necháme okapat.
  • 5
    Podáváme horké, ozdobené snítkami bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.