Koule ze srnčího masa

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.
  • 3
    Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.
  • 4
    V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.