Koule ze srnčího masa
30 min.
Ingredience
- 450gramůSrnčí mleté maso
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 15gramůCukr moučkový
- 4lžíceSherry brandy
- 100gramůPomeranče
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.
- 3Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.
- 4V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- 5Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.