Kourambiedes - řecké cukroví
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMartell cognac
- 225gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak.
- 2Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.
- 3Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu které klademe na plech vyložený pečícím papírem, kuličky trochu zploštíme.
- 4Do prostřed každé placičky vmáčkneme jeden celý hřebíček a pečeme na 180°C.
- 5Hotové vyjmeme z trouby, necháme chvíli chladnout a potom vyndáme hřebíčky, obalíme v moučkovém cukru.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Kourambiedes - řecké cukroví
Moc dobré cukroví, jen někdo nedává hřebíček😁