Kozákovská polévka Anči oka
20 min.
Ingredience
- 60gramůMouka polohrubá
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkyCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
587 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V mléku rozkvedláme mouku tak, aby se nevytvořily žádné hrudky.
- 2V hrnci si přivedeme k varu 1/2 l osolené vody. Když se začne vařit, vlijeme mléko s moukou do vařící vody, polévku dochutíme solí, octem, cukrem a máslem. Nakonec přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr, který už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.