Kozákovské zahuštěné brambory

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
268 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory (pokud možno moučné brambory) pokrájíme na čtvrtky a uvaříme je doměkka v osolené vodě s kmínem. Vaříme do doby, až se rozpadávají. Potom je scedíme, ale nepatrně vody necháme v bramborách.
  • 2
    Mezitím si oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a na rozpuštěném másle zpěníme. Posypeme moukou a usmažíme za stálého míchání tmavou jíšku - jen dáme pozor, abychom ji nepřipálili!
  • 3
    Potom cibulku s jíškou zamícháme do brambor a krátce pod pokličkou podusíme.
  • 4
    Zahuštěné brambory dochutíme solí a ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.