Kozákovské zahuštěné brambory
48 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžíceCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrMléko - podmáslí
- 0,75lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
268 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory (pokud možno moučné brambory) pokrájíme na čtvrtky a uvaříme je doměkka v osolené vodě s kmínem. Vaříme do doby, až se rozpadávají. Potom je scedíme, ale nepatrně vody necháme v bramborách.
- 2Mezitím si oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a na rozpuštěném másle zpěníme. Posypeme moukou a usmažíme za stálého míchání tmavou jíšku - jen dáme pozor, abychom ji nepřipálili!
- 3Potom cibulku s jíškou zamícháme do brambor a krátce pod pokličkou podusíme.
- 4Zahuštěné brambory dochutíme solí a ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.