Kozáky na smetaně
40 min.
Ingredience
- 500gramůHouby kozák osikový
- 1kusCibule
- 140mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
537 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kozáky nakrájíme na plátky. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného míchání podusíme asi 15 minut.
- 2Potom slijeme přebytečnou tekutinu, houby zalijeme vroucí smetanou a znovu zvolna podusíme asi 5 minut.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.