Kozlíčkový (polníčkový) salát s celerem a řepou
65 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet Sherry
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4šálkySalát Polníček
- 450gramůCeler bulvový
- 230gramůČervená řepa
- 220gramůŘepa žlutá
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve ušleháme zálivku z hořčice, octa, oleje, pepře a špetky soli na hladkou směs.
- 2Vedle v misce smícháme kozlíček (polníček) s oloupaným a nastrouhaným celerem, zalijeme zálivkou a promícháme.
- 3Servírujeme na 4 talíře, jejichž okraje ozdobíme klínky doměkka uvařené a oloupané červené a žluté řepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.