Krab v zázvorové omáčce

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme kraby a vyndáme obsah krunýřů. Odřízneme šedou tkáň a odstraníme ji. Kraby opláchneme, ukroutíme jim nožičky a klepítka. Klepítka rozlouskneme a vyndáme z nich maso. Rozdrcené kousky krunýře odstraníme.
  • 2
    Maso oddělíme a nepoživatelné plíce a vnitřnosti odstraníme. Každého kraba rozřízneme napůl a každou půlku ještě překrojíme.
  • 3
    Rostlinný olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme krabí porce a osmahneme je též minutu. Vmícháme pokrájenou papriku, jarní cibulky, sezamový olej, vývar, sherry a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 4 minuty. Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.