Krab v zázvorové omáčce
20 min.
Ingredience
- 3lžičkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceSherry brandy
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 1,5decilitryVývar rybí
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceOlej rostlinný
- 800gramůKrab
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme kraby a vyndáme obsah krunýřů. Odřízneme šedou tkáň a odstraníme ji. Kraby opláchneme, ukroutíme jim nožičky a klepítka. Klepítka rozlouskneme a vyndáme z nich maso. Rozdrcené kousky krunýře odstraníme.
- 2Maso oddělíme a nepoživatelné plíce a vnitřnosti odstraníme. Každého kraba rozřízneme napůl a každou půlku ještě překrojíme.
- 3Rostlinný olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme krabí porce a osmahneme je též minutu. Vmícháme pokrájenou papriku, jarní cibulky, sezamový olej, vývar, sherry a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 4 minuty. Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.