Krabí maso pečené se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 600gramůKrab
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyRajčata
- 60gramůSýr Parmezán
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, z krabích konzerv slijeme olej.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, papriku a zhruba 4 minuty za stálého míchání smažíme. Poté vmícháme mouku, osmažíme a přilijeme smetanu a vyšleháme dohladka, chvíli povaříme. Do omáčky vmícháme krabí maso, pepř, sůl a promícháme.
- 3Směs vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem. Povrch pokryjeme plátky rajčat, posypeme sýrem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.
- 4Servírujeme v míse, ve které se krabí maso peklo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.