Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 200gramůŠunkový salám
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 3lžíceKečup
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2špetkyChilli koření mleté
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
750 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.