Krakonošův oheň
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600gramůVepřová panenka
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
476 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.
- 2Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.