Králičí kýta pečená s houbami

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
906 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 250 ml vody a poté doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Králičí kýtu osolíme.
  • 2
    V hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Vlijeme 150 ml vody, přidáme špetku pepře, bobkový list a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou.
  • 3
    Když je maso měkké, vyjmeme ho na mísu. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dobře rozmícháme s vodou z hub. Poté omáčku přecedíme, vložíme do ní maso, posekané vařené houby a chvíli dusíme.
  • 4
    Jako přílohu volíme vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.