Králičí kýta pečená s houbami
130 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůKráličí maso
- 2špetkySůl
- 50gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůHouby sušené
- 15gramůOlej rostlinný
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
906 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 250 ml vody a poté doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Králičí kýtu osolíme.
- 2V hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Vlijeme 150 ml vody, přidáme špetku pepře, bobkový list a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme ho na mísu. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dobře rozmícháme s vodou z hub. Poté omáčku přecedíme, vložíme do ní maso, posekané vařené houby a chvíli dusíme.
- 4Jako přílohu volíme vařené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.