Králičí maso dušené s kořenovou zeleninou
55 min.
Ingredience
- 140gramůKráličí maso
- 5gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 20gramůOlej rostlinný
- 100mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 20gramůMrkev kořen
- 10gramůHrášek v mírně slaném nálevu
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
836 mg
Cukr
173 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso z králíka vykostíme a pokrájíme na větší kostky.
- 2Maso ze všech stran orestujeme v hlubším rendlíku na oleji. Poté osolíme, podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou zeleninu, případně přilijeme vodu a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přisypeme propláchnutý a okapaný hrášek a prohřejeme.
- 3Jako přílohu volíme vařené brambory nebo dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.