Králičí paštika s citronem
225 min.
Ingredience
- 1200gramůKrálík
- 1000mililitrůVoda pitná
- 260gramůHusí sádlo
- 60gramůCitrony
- 10gramůKmín celý
- 6gramůPepř černý celý
- 15gramůSůl
- 30gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
683 mg
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchaného omytého králíka vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pokrájený citron i s kůrou, celý zelený pepř, kmín, sůl, pepř, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a vaříme zvolna 90 minut. Přidáme husí sádlo a povaříme další hodinu a půl. Obereme maso od kostí, maso rozkrájíme nadrobno, vývar přecedíme, vlijeme zpátky do hrnce, přidáme maso a zvolna dusíme ještě 15 minut.
- 2Uvařenou paštiku necháme vychladnout na pokojovou teplotu, před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.