Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
79 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku.
  • 2
    Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout.
  • 3
    Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout.
  • 4
    Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.