Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi
110 min.
Ingredience
- 400gramůKráličí maso
- 2kusyVejce slepičí
- 1gramMuškátový oříšek
- 3gramyŽelatina
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůZakysaná smetana
- 10gramůSardelová pasta
- 50mililitrůVoda pitná
- 30gramůMandle plátky
- Višňové želé
- 150mililitrůDžus višňový
- 20mililitrůGriotka
- 30gramůMed včelí
- 3gramyŽelatina
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
79 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku.
- 2Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout.
- 3Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout.
- 4Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.