Králičí pečínka na smetaně
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1200gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250gramůZakysaná smetana
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
42 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
471 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytého a osušeného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a polijeme citronovou šťávou. Maso necháme asi 1 hodinu marinovat.
- 2V pánvi na rozehřátém másle a oleji opečeme porce králíka po všech stranách. Když se na mase vytvoří kůrčička, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji a maso podlijeme vodou (nebo vývarem). Vložíme do trouby a pečeme doměkka.
- 3Před koncem pečení přilijeme smetanu a promícháme s porcemi masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.