Králičí řízky s houbami

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůVepřový bok uzený
    • 1kusPórek
    • 600gramůKráličí maso
    • 1lžičkaSůl
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1hrstHouby sušené
    • 150mililitrůVíno červené
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzený bůček nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme očištěný, na kostičky nakrájený pórek a společně ještě opečeme.
  • 2
    Omyté, vykostěné králičí maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme v hladké mouce a v jiné pánvi nasucho opečeme.
  • 3
    Plátky vložíme na bůčkový základ, podlijeme vodou a přidáme sušené houby. Pod pokličkou vše dusíme doměkka.
  • 4
    Hotový pokrm zaprášíme lžící hladké mouky, zalijeme vínem a chvíli povaříme.
  • 5
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.