Králičí řízky s houbami
60 min.
Ingredience
- 100gramůVepřový bok uzený
- 1kusPórek
- 600gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 1hrstHouby sušené
- 150mililitrůVíno červené
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uzený bůček nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme očištěný, na kostičky nakrájený pórek a společně ještě opečeme.
- 2Omyté, vykostěné králičí maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme v hladké mouce a v jiné pánvi nasucho opečeme.
- 3Plátky vložíme na bůčkový základ, podlijeme vodou a přidáme sušené houby. Pod pokličkou vše dusíme doměkka.
- 4Hotový pokrm zaprášíme lžící hladké mouky, zalijeme vínem a chvíli povaříme.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.