Králičí stehna na česneku
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 50gramůSádlo škvařené
- 6stroužkůČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKráličí stehna
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a 4 stroužky rozetřeme se solí a zbytek prolisujeme. Stehna potřeme rozetřeným česnekem a na oleji ze všech stran opečeme.
- 2Jednu cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a necháme ji zpěnit. Přilijeme 100 ml vody a stehna dusíme pod pokličkou zhruba 15 minut.
- 3Zapékací mísu vymažeme sádlem a maso s cibulí do něj přendáme. Zbylou cibuli nakrájíme a rovnoměrně jí rozdělíme okolo stehen. Podlijeme šťávou z dušení smíchanou s trochou vody a při mírné teplotě pečeme doměkka. Během pečení přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme vodou.
- 4Když jsou stehna upečená, vyjmeme je z pekáče a udržujeme teplé.
- 5Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme trochou vody, přidáme prolisovaný česnek a dobře rozmícháme. Dle chuti ještě přisolíme a krátce provaříme. Poté maso vložíme zpět do pekáče a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.